Vinteridrottsdag

Vinteridrottsdagen 2019

15 januari samlades hela skolpatrullen på Halmstad arena, även danskhärkomst hittades på plats. Vi fann alla elever inkl. lärare (exkl. Malin Tornberg) i hallen. Magnus som såg sig själv som en ”ledare” samlade alla i ett hörn och informerade om de olika tidsplanerna. Vi började med fotbollsturneringen, det blev en hård kamp mot finalen men det var Manchester City som tog emot förstapriset … äran. Efter fotbollsturneringens dramatiska slut tågade vi iväg mot Halmstad Hammers hemmaplan, vilken ära. Med årskurs 3–5 på den lilla rinken som ligger på norra sidan av arenan. Vissa hade även ovanliga typer av utrustning, så som benskydd, hockeyshorts och även vanliga träningsshorts hängde med in på plan. Med nyslipade skrillor och ny tejpade klubbor for vi in på isen i högsta hastighet, lagen var snabbt uppdelade det blev en fartfylld och skadefri match. Den danske härkomsten åkte in på isen med fullt självförtroende och en vilja att hålla sig stående i alla lägen, ” tanken var god, det är ju trots allt tanken som räknas”…  Det var inte många elever som spelade pingis, men de två som väl gjorde träffade på allt ifrån arga vaktmästare till en världsmästare i sporten, efter över två timmars ihärdigt pingis-spelande så gav de två eleverna upp och gick runt och ”ugglade”. Den sista timmen på dagen spelades det mycket bandy medan snön föll, ville man inte spela bandy fick man titta på eller käka de resterande mackorna som fanns kvar från lunchen. (Fanns även mycket godis och choklad som smugglades runt ????

Men dagen var väldigt inspirerande och rolig.