SM i UF 8-9 maj

Den 8 och 9 maj var Excellence UF på SM på Älvsjömässan i Stockholm. Detta är ett mycket stort arrangemang och det är mycket kul att vår skola kom hela vägen dit. Det var mycket jobb att göra innan mässan med arrangemang och förberedelser och dessutom fick montern byggas om för att passa in i mässbåset. Det var nämligen så att alla fick exakt lika mycket plats att tillgå på mässan. Vi fick mycket tacksamt låna en skåpbil och på kvällen den 7 maj lastades denna med allt som skulle med.

På måndag morgon reste tre av ungdomarna med bil och två ungdomar samt chaufför i skåpbilen. Vi gav oss ut med spänd förväntan och det blev tid för ett och annat stopp på vägen.

Väl framme fick allt lastas ut och ställas iordning tillsammans med totalt ca 1500 andra elever och funktionärer från alla delar av Sverige.

Mässan öppnades sedan och flera kända ansikten höll tal och peppade ungdomarna. Det var bl.a. ingen mindre än Prins Daniel och Mikael Damberg samt andra kända och okända ansikten. De sa bl.a. att UF bygger Sveriges framtid och att elever som gått denna kurs löper en mycket liten risk att bli arbetslösa i framtiden. Tvärtom leder dessa kurser ofta till nyanställningar även av andra.

Även Apoteas VD var där och hans bästa råd var att sätta igång och göra något vad det än är. Det är ytterst sällan som den första idén blir något bra men det kan leda till något annat.

Tyvärr var konkurrensen för hård och det blev inga priser denna gång men det var ju trots allt en vinst att kvalificera sig till SM och en bra marknadsföring för Laboraskolan och våra duktiga elever. Även en bra erfarenhet att ha med sig i framtiden.

Klockan 03:30 på onsdag morgon rullade de sömniga och utmattade eleverna in i Smålandsstenar igen. Trötta men glada.

Vi visar här lite bilder och även bilder på en del andra montrar. Titta noga. Du känner säkert igen en del…

1. Förälder 2 år sedan

Bra jobbat! Go Laboraskolan go!

2. Lukas 2 år sedan

WOW!