Master Chef

Två elever från Gymnasiet i årskurs 1 fick i LO (ledarskap och organisation)en uppgift att göra något fysiskt om ledarskap. De valde att göra en Teamtävling och bestämde sig för att göra en ”Master Chef”.

Det gick ut på att fyra elever från varje team i Högstadiet eller Gymnasiet valdes ut av ”teamleadern” och fick reda på inget mer än att de skulle vara med på en Master Chef den kommande fredagen.

Master Chef är en tävling där man får en hög med ingredienser och där man sen på en fast tid får laga en ”tre rätters meny. Vi valde ut tre juryn (Anita Wilhelmsson, Christina Wilhelmsson och Annie Åkesson) och de som lagade maten var helt ovetandes om vem juryn var.

Fredag morgon samlades alla i HK salen och så fick varje team ett kök och de fick sätta igång med de ingredienser som fanns där att göra en tre rätters meny på två och en halv timmar. Med otroligt mycket stress från början satte teamen igång och steka köttfärs, baka rulltårta och forma smördeg. Tiden gick och det var dags för att Juryn skulle visa sig och bedöma.

Juryn bedömde fyra punkter – Presentation, Smak, Tidhållning och Städat Kök.

Det var väldigt lika mellan två av lagen då vi räknade ut poängen men vinnarna blev Troopers!!

En otroligt lyckad dag.

2:47

Hi! We’re Wistia. We provide business video hosting to attract, engage, and delight

Wistia video thumbnail - Master Chiefs HD1

Thanks for reporting a problem. We’ll attach technical data about this session to help us figure out the issue. Which of these best describes the problem?

Any other details or context?

Cancel

message

1. Fredrik Lidbeck 2 år sedan

Vilken fantastisk skola

2. En Förälder 2 år sedan

Wow!!

3. from a small english village 2 år sedan

hej that looks super fun!!

4. Kelston 2 år sedan

I <3 Oskar ;=)