Skolresa till Ekehagens Forntidsby

Den 11 oktober var 3-5 på studieresa till Ekehagens forntids by. Detta var en del av projektet de har och har haft om Stenåldern. Här blev helt plötsligt teori praktik och eleverna fick en bra inblick av hur det kunde vara att leva på den tiden. Här fick eleverna skapa i läder, lära sig skjuta pilbåge, laga (och smaka) på mat tillagad på stenåldersvis och hugga med flinta mm. Här fanns även djur som var vanliga på den tiden och föreläsningar av olika slag.

Eleverna fick även känna på att det kunde vara kallt på den tiden. Dagen bjöd nämligen på kallt väder och den enda värme källan var en lite brasa som med vad vi är vana vid kändes allt för liten. Det var även den enda saken som eleverna klagade en aning på annars var de mycket uppmuntrade och tacksamma över dagen. Det hördes även röster som att ”detta ska vi prova igen när vi kommer hem”

Tack alla som arrangerade och som ställde upp på olika vis för att göra denna dag möjlig.
Johan

1. Förälder 2 år sedan

verkar ha varit en trevlig och lärorik dag! Undra om någon av eleverna tycker det var bättre förr? Eller om de reflekterade över vilka framsteg människan gjort sedan dess?